Om bokhandeln

Tvć rum med böcker - en hel värld

Böcker

I hyllorna hos Bokslukaren får du hjälp att hitta alla de senaste nyheterna, samtidigt som vi har klassiker och äldre titlar som vi tycker ska finnas för att erbjuda en bra bredd i sortimentet

Småbarnsböckerna (0-2 år) och bilderböckerna (2-5 år) samsas i det yttre rummet. Här exponerar vi så många titlar vi kan med omslagen väl synliga. Bildens framträdande roll i dessa böcker gör att intressanta, spontana kommentarer från kunderna ofta uppstår. Det är lätt att snabbt bilda sig en uppfattning om en bok där det visuella är så centralt.

I det inre rummet har vi placerat kapitelböcker (5-11 år), ungdomsböcker (12-18 år) och faktaböcker (2-18 år). Här hittar du böcker för dem som håller på att lära sig läsa. Dessa böcker har lite större text, korta meningar och mycket bilder. Vi ger gärna tips om rätt nivå.

När sedan läsningen flyter på finns det riktigt mycket att välja på för bokslukaråldern. Deckare, rysare, realistiska vardagsskildringar, äventyr och fantasy. Bland ungdomsböckerna hittar du många titlar om utanförskap, kärlek, relationer och identitetssökande.

Faktabokhyllan rymmer allt från sångböcker för de minsta till böcker om riddare, dinosaurier, rymden och uppslagsböcker.

Ålderskategorierna ovan är mycket ungefärliga.

Leksaker, musik och film

Vi har leksaker som på ett eller annat sätt är kopplat till böckerna. Memospel, pussel, kortspel och gosedjur trängs på hyllorna och i musikhörnan finns ett gediget urval skivor med sagor och musik. Vid sidan av Astrid Lindgrens DVD-filmer, Totte & Emma och Molly har vi även klassiker som Tårtan, Vilse i pannkakan och Kalles klätterträd.

På gång hos Bokslukaren

TrÀffa Kitty Crowther

Lördag 29 April, 13:00ALMA-pristagaren (2010) kommer till Bokslukaren och signerar sin nya bok Sagor om natten. FörlÀggare Erik Titusson lÀser högt ur boken.

SmÄbarnslördag

Lördag 20 Maj, 13:00Emma Virke lÀser Toto grÀver en grop. Moa och Erik Eriksson Sandberg lÀser Vi gÄr pÄ babysim. Eva Susso och Erica Jacobsson lÀser Jonna plockar bÀr.

SagolÀsning

Lördag 27 Maj, 13:00Per Gustavsson lÀser sin bilderbok Om jag var en elefant.

---

Alla planerade aktiviteter, med utförligare beskrivning, hittar du i kalendariet.