Om caféet

Lorangas Mazarin

Matmotivet är centralt i barnlitteraturen. Måltiden och skildringen av ätandet har ofta en viktig funktion i berättelsen. Därför har vi valt att skapa vårt cafékoncept med inspiration från barnböckerna. Alla bakverk på menyn har utformats med utgångspunkt i barnlitterära verk. Särskilt roligt är det med läskedrycken Loranga (efter pappan) och Mazarin (efter pojken Masarin) eftersom vi fått Barbro Lindgrens tillåtelse att använda dessa figurer i Bokslukarens logotyp.

Ni kan sätta er i caféhörnan och mumsa på Lorangas mazarin, Muminmammans chokladkaka med knäckig kokostopping och Willy Wonkas chokladmuffins med Nutella. Alla bakverk är gjorda i miniatyrfomat som passar små barnmagar extra fint. Är ni sugna på ett litet mellanmål kan ni prova Nalle Puhs yoghurt med honing och vår hemrostade knapriga müsli.

Magnus Johansson Bageri & Konditori i Hammarby Sjöstad bakar Harry Potters scones till oss.

Espressoblandningen kommer från Lavazza och heter Grand Espresso. Téerna handlar vi från The Tea Centre of Stockholm på Hornsgatan och de goda fruktjuicerna kommer från Saltå Kvarn i Järna. För de allra minsta erbjuder vi brittiska Ella´s ekologiska smoothies och fruktpuréer. Glassfantaster blir garanterat nöjda av danska Hansens lyxiga utbud.

Nu har vi vår egen téblandning! Bokslukarens blandning består av lika delar grönt Earl Grey, fläder och grape. Fruktigt och friskt!

Vi hoppas att caféhörnan bidrar till att skapa en gemytlig atmosfär i bokhandeln och kan fungera som en inspirerande mötesplats där intressanta samtal om böcker och mat uppstår.

På gång hos Bokslukaren

---

Evenemangskalendern har juluppehåll. I början av nästa år är vi tillbaka med nya roliga, spännande och tänkvärda aktiviteter igen.