Bokslukaren - så började det

"Ett kulturhus för barn!"

Det var utifrån den grundidén vi började smida planer på en barnbokhandel med café på Söder. Böckerna fanns som bas i verksamheten. Men för att särskilja oss från en vanlig bokhandel ville vi hitta en extra knorr. Vårt litterära café blev den knorren. Sedan adderade vi vår lilla scen och så närmade vi oss faktiskt sakta men säkert födelsen av ett minibarnkulturhus!

Bokslukare är vad vi vill att barnen ska bli när de besökt oss. En som slukar böcker.

Bakgrund

Johanna von Horn, Lisa Gunnarsson och Ebba Billengren möttes på Centrum för Barnkulturforskning på Stockholms universitet och senare på Barnens Bokhandel där vi inspirerades av Marianne von Baumgartens fantastiska kunnande och outsinliga energi när det gäller att förmedla goda böcker till unga bokslukare.
När vi på olika håll samlat på oss erfarenheter inom barnkulturområdet och sedan hittade en perfekt lokal, samtidigt som vi alla råkade befinna oss i en fas där vi tänkte: Nu eller aldrig, tog vi steget! Bokslukaren hade fötts!

Vi drev bokhandeln tillsammans i 7 år, sedan gick Lisa ur som delägare. 2015 gick Bokslukaren samman med förlaget Urax.

Läs mer om medarbetarna.

På gång hos Bokslukaren

---

Just nu har vi inga aktiviteter inplanerade i kalendern. Nästa år är vi tillbaka med nya roliga, spännande och tänkvärda aktiviteter igen.