Gästbok

I Bokslukarens Gästbok kan ni se vilka gäster vi haft på våra evenemang genom åren. Vi är otroligt glada och stolta att vi haft så många fantastiska författare, illustratörer, musiker och skådespelare här och vill gärna dela med oss av vår glädje över att vi lyckats locka hit en så diger skara konstnärer till vår lilla bokhandel. Vi arbetar hela tiden aktivt med att bjuda in våra favoriter till lördagsevenemangen och hoppas att Gästboken växer sig tjockare och tjockare för varje år!

Gästbok 2024

4 Maj - Sagoläsning med Nour El Refai

Dito älskar att leka, och det gör mamma också. Hon är busig och rolig och hittar på de bästa lekarna. Men Dito älskar inte när det är dags att lägga sig. Då är mamma så där tråkigt vuxen. När sista boken är läst och man måste släcka stora lampan, då blir allt så ensamt och läskigt och mörkt. Mamma verkar inte förstå, hon säger att det inte finns någonting att vara rädd för. Men det tror inte Dito på, han ska ta reda på vad som skrämmer mamma!

Den hyllade komikern Nour El Refai debuterar med en varm, humoristisk och träffsäker berättelse om barns och vuxnas rädslor och hur man pratar om dem. Emma Göthner står för de finurliga, fartfyllda illustrationerna.

16 Mars - Gästspel med Dockteatern Tittut

Dockteatern Tittut spelar en snutt ur skuggfilms-föreställningen Vem ska trösta Knyttet? Efter Tove Janssons vackra bilderbok. Dockspelare: Martina Grimstedt och Filip Fransson.

Rekommenderad ålder 3-9 år. Gratis entré, ingen föranmälan.

Läs mer om föreställningen på Dockteatern Tittut.

17 Februari - Teater Tre gästspel

Per Dahlström spelar en del av föreställningen Jag kan!

Jag Kan! är ett kroppspoetiskt teateräventyr för de yngsta, om lyckan i att klara av. Om hur kämpigt det kan vara att lära nytt och hur stolt man blir när man plötsligt kan det man nyss inte kunde. Föreställningen vill inspirera till självtillit och självkänsla; modet att pröva igen när det går på tok och uppmuntra till kreativ problemlösning.

Genom teaterns lek, humor och rörelse gestaltar vi prövandet och övandet och triumfen som är gemensam för 3-åringen och 63-åringen.

Rekommenderad ålder 2-5 år. Gratis entré, ingen föranmälan.

Läs mer om föreställningen på Teater Tre.

10 Februari - Sagoläsning med Jujja Wieslander

Jujja läser nya Mamma Mu-boken Mamma Mu blir ledsen.

Mamma Mu och Kråkan står och tittar ut på lagårdsbacken när Lina kommer ut med pannkakor. Kråkan blir alldeles till sig. Efter det bryr sig Kråkan bara om Lina. Det är som om Mamma Mu inte finns. Kråkan kallar Lina "sin enda vän." Då blir Mamma Mu ledsen.

Mamma Mu och Kråkan är två av våra mest älskade barnbokskaraktärer. I Mamma blir ledsen tycker Kråkan att det är orättvist att Mamma Mu aldrig kommer och hälsar på honom i kråkboet. Det är alltid han som kommer till henne! Kanske har Kråkan rätt? En varm berättelse om vänskap och försoning.

Rekommenderad ålder från 3 år. Gratis entré, ingen föranmälan.