Gästbok

I Bokslukarens Gästbok kan ni se vilka gäster vi haft på våra evenemang genom åren. Vi är otroligt glada och stolta att vi haft så många fantastiska författare, illustratörer, musiker och skådespelare här och vill gärna dela med oss av vår glädje över att vi lyckats locka hit en så diger skara konstnärer till vår lilla bokhandel. Vi arbetar hela tiden aktivt med att bjuda in våra favoriter till lördagsevenemangen och hoppas att Gästboken växer sig tjockare och tjockare för varje år!

Gästbok 2017

14 Oktober - Sagoläsning

Anders Sparring läser ur sin och Per Gustavssons nya bok - Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen.

I Familjen Knyckertz kan de inte låta bli att ta saker som inte är deras. Förutom Ture, som vill bli polis när han blir stor. Mamma Fia och pappa Bove är lite oroliga och hoppas att han ska komma på bättre tankar snart! Nu närmar sig Tures födelsedag och det enda han önskar sig är den enorma klubban i godisbutikens skyltfönster. Men hur ska familjen komma in i den hårt bevakade affären? Det är ont om tid och grannen Paul Isman är ute i trädgården och snokar.

Från ca 6 år.

30 September - Debutantlördag med två Uraxförfattare

Ebba Forslind läser sin bilderbok Jättejättebråttom.

Här är en mamma och ett barn som har bråttom.
En ska till förskolan och en ska till jobbet, men båda tycker att det är så tråkigt.
Tänk om det har blivit fel, tänk om det egentligen är en ledig dag?

Ebba Forslinds tonsäkra debut är en vardagsnära och poetisk bilderbok som alla som någonsin lämnat eller blivit lämnade på förskolan kan känna igen sig i.

Nathalie Ruejas Jonson läser sin bilderbok Låtsasheten.

Hur är det att leva i en värld där alla förväntas vilja och kunna prata hela tiden?
Hur får man pratet att lyda och inte bara göra som det vill?

Låtsasheten är Nathalie Ruejas Jonsons debut. Med ett eget bildspråk och en träffsäker ton tecknar hon ett starkt porträtt av hur det kan vara att leva som introvert i ett samhälle helt anpassat för extroverta. Det här är en viktig bilderbok för såväl barn som vuxna.

16 September - Sagoläsning med Pija Lindenbaum

Bockarna Bruse börjar skolan

Det var en gång tre bockar som hette Bruse. En dag fick de ett brev om att de måste börja skolan. Varför då? frågade den minsta. Alla måste gå i skolan nu för tiden, sa den största bocken. Och så bestämde de sig i alla fall att pröva på, en vecka eller två. Men skolan har fått en ny rektor och det är inte vem som helst!

Bjørn Rørvik och Gry Moursunds böcker om bockarna Bruse har blivit ett fenomen de älskas av såväl barn som vuxna. Svensk översättning av Pija Lindenbaum.

Från ca 3 år.

27 Maj - Sagoläsning

Per Gustavsson läser sin bilderbok Om jag var en elefant.

Vera är i parken med förskolan. Det stojas och stimmas men Vera sitter med sin macka och tänker. Här brukade ju hon och farfar sitta när farfar levde, nu är det jag som är farfar och matar fåglarna fantiserar Vera. Man skulle kunna flyga tänker en farfar, som en fjäril. Men en fjäril är så liten, man skulle vara en elefant tänker fjärilen.

Och under en fika på en bänk hinner Vera vara allt möjligt innan hon till sist nog helst vill vara en flicka som heter Vera, som sitter på en bänk och funderar.

Från ca 3 år.

20 Maj - Småbarnslördag

Emma Virke läser Toto gräver en grop.

Moa och Erik Eriksson Sandberg läser Vi går på babysim.

Erica Jacobsson läser Jonna plockar bär.

Vi bjuder alla små på Ella's Kitchen-smoothie!

29 April - Träffa Kitty Crowther

ALMA-pristagaren (2010) kommer till Bokslukaren och signerar sin nya bok Sagor om natten. Förläggare Erik Titusson läser högt ur boken.

I Sagor om natten bjuder Kitty Crowther på tre godnattsagor berättade av Mamma Björn för alla små och stora björnar (och barn!) som inte nöjer sig med bara en saga vid läggdags.

Från ca 3 år.

22 April - Sagoläsning

Mats Strandberg läser ur Monstret och människorna.

Spännande bladvändare för de yngsta slukarna. En berättelse om monster och människor, om att inte passa in och om att hitta sin egen flock.

Monstret och människorna är tredje och sista boken i den hyllade serien om Monstret Frank.

Från ca 6 år.

25 Mars - Sagoläsning

Ylva Karlsson läser sin och Eva Lindströms nyutkomna bilderbok Den stora vännen.

"Caio vill så gärna bli vän med en blåval. Hon vågar sig ut på havet för att leta. Men Havet är stort och farligt, båten välter och Caio sjunker...
En dramatisk berättelse i böljande och vacker havsmiljö om ett litet barn och en jättestor blåval."

Rekommenderad ålder från 3 år.

11 Mars - Högläsning

Gudrun Wessnert och Måd Olsson-Wannefors kommer till caféet och läser ur sin nya bilderbok Teaterkatternas ABC.

Från ca 3 år.

22 Februari - Bokrean startar

Vi fyller borden med utvalda reatitlar och passar på att göra en ordentlig rensning i hyllorna för att ge plats åt vårens nyheter. Missa inte att göra rejäla fynd: en salig blandning av småbarnsböcker, faktaböcker, kapitelböcker och ungdomsböcker.

28 Januari - Sagoläsning

Ulf Stark och Per Gustavsson kommer till caféhörnan och läser ur sin nya bilderbok Amy, Aron och anden.

"Amy önskar sig fred på jorden. Och en svart katt. Aron hoppas varje dag att hans pappa ska komma hem. Under tiden leker de på Skroten som Amys pappa äger.
Där finns miljoner saker som folk har kastat. De hittar än det ena än det andra, men inte så ofta vad de letar efter. Ända tills de en dag råkar snava över en liten rostig oljekanna med pip."

En mångbottnad berättelse fylld av varm humor och vemodigt allvar på bästa Ulf Stark-vis. Tillsammans med Per Gustavssons uttrycksfulla bilder vävs fantasi och verklighet ihop.

14 Januari - Teater på besök

Dockteatern Tittut gästspelar med ett smakprov ur föreställningen Min lilla syster kanin.

Efter boken Lilla syster kanin eller den feta Näktergalen av Ulf Nilsson & Eva Eriksson.

"Lilla syster Kanins storebror har lovat att passa sin syster, men det är inte så lätt. Särskilt som hon matvägrar, gallskriker och till råga på allt nästan blir rävmiddag."

Rekommenderad ålder 2-6 år.

Läs mer på Dockteatern Tittut.

Detta har hänt ...

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007