Gästbok

I Bokslukarens Gästbok kan ni se vilka gäster vi haft på våra evenemang genom åren. Vi är otroligt glada och stolta att vi haft så många fantastiska författare, illustratörer, musiker och skådespelare här och vill gärna dela med oss av vår glädje över att vi lyckats locka hit en så diger skara konstnärer till vår lilla bokhandel. Vi arbetar hela tiden aktivt med att bjuda in våra favoriter till lördagsevenemangen och hoppas att Gästboken växer sig tjockare och tjockare för varje år!

Gästbok 2021

4 December - Knyckertz rimstuga

Per Gustavsson och Anders Sparring kommer till soffhörnan och håller en liten rimstuga.

Kom och få signerade böcker med kluriga rim till just era bokslukare! Ni har väl inte missat att Knyckertz blir årets julkalender på SvT. Vad kan passa bättre som julklapp än ett Knyckertzpaket inklusive roliga rim?

12 Oktober - Författarsamtal med Pija Lindenbaum

Vi får besök av Pija Lindenbaum som skrivit och illustrerat Vitvivan och Gullsippan - en bilderbok som rymmer såväl humor som spänning.

Uppe på en alptopp bor två barngrupper: Vitvivan och Gullsippan. Vitvivan får måla tavlor, segla och spela badminton, medan Gullsippan diskar, putsar skor och bär sten. Det är väl orättvist , säger ett barn plötsligt. Det ska vara orättvist här. Jag gillar när det är orättvist , svarar Schäfen. Men då får barnen en idé: de byter kläder med varandra!
Mitt i äventyret är det också en bok som berör stora frågor som alla barn funderar på: Vem får bestämma vad? Vad är rättvist?

OBS! Föranmälan krävs. Läs mer på vår startsida.

28 September - Författarsamtal med Jean-Claude Mourlevat

Vi får besök av ALMA-pristagaren Jean-Claude Mourlevat - författaren till Jefferson.

Äventyr, hemligheter och nervkittlande spänning blandas med samhällskritik och humor i den här unika barnromanen.
ALMA-juryn kallar honom en lysande förnyare av sagans traditioner och det är en träffsäker beskrivning av ett mångfacetterat författarskap som ständigt återkommer till stora berättelser, det vill säga berättelser som, precis som sagan, säger något om vad det innebär att vara människa.

OBS! Föranmälan krävs. Läs mer på vår startsida.

30 April - Kokboksrelease med smakprovning på uteserveringen

Johanna Westman bjuder på smakprov från nya kokboken för barn och svarar på frågor om mat. Håll utkik på vårt Instagram: bokslukaren_mariatorget efter frågestund med Johanna, någon vecka innan releasen!

Jag fixar middan är en dröm jag har närt sedan länge och som är en del i allt jag gör - att få in barnen i köket. Med glädje och lust såklart, men kanske kan det börja med att man bestämmer att barn fixar middagen en dag i veckan.
Jag fixar middan består av 52 recept - en dag i veckan året runt. Recepten är uppdelade efter säsong och mer än hälften av recepten är vegetariska eftersom det ingår i ett modernt miljötänk som känns relevant och viktigt i den tid vi lever i.
Förutom rena recept finns det flera utbildande "skolor" för att ge mer trygghet i vid spisen. Hackskola, redskapsinformation, fiskskola och mycket annat.

Recepten är uppbyggda för ett mer effektivt och strukturerat sätt att laga mat. Man förbereder och preppar innan man sätter igång för att det ska bli mindre kaotiskt och för att göra det lättare för barnen att lyckas i köket.

OBS! Utökad evenemangstid för att undvika trängsel!

17 April - Knyckertz-release med tipsrunda på Mariatorget

Två Knyckertz-bovar, Anders Sparring och Per Gustavsson, smyger sig hit och sitter på uteserveringen och signerar den 5:e boken i serien - Familjen Knyckertz och gipskattens förbannelse.

Vill ni delta i tipsrundan får ni en lapp av Per och Anders som ni kryssar i, på spridda ställen i parken, på Mariatorget. Per och Anders rättar direkt och alla som deltagit får en Knyckertz-kaka och kan handla boken till releasepris (-20%).

OBS! Utökad evenemangstid för att undvika trängsel!