Gästbok

I Bokslukarens Gästbok kan ni se vilka gäster vi haft på våra evenemang genom åren. Vi är otroligt glada och stolta att vi haft så många fantastiska författare, illustratörer, musiker och skådespelare här och vill gärna dela med oss av vår glädje över att vi lyckats locka hit en så diger skara konstnärer till vår lilla bokhandel. Vi arbetar hela tiden aktivt med att bjuda in våra favoriter till lördagsevenemangen och hoppas att Gästboken växer sig tjockare och tjockare för varje år!

Gästbok 2008

13 December - Johanna Westmans julgodis

Johanna Westman bakar julgodis från sin nya kokbok - Julgodis för stora och små sockerbagare

"Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart!" Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.

10 December - Dagens barnbok - morgondagens barnteater? - trender inom barnkulturen

Bokslukaren och Teater Tre bjuder in till ett samtal om vad som styr barnbokens och barnteaterns val av tematik och estetik.

Gårdagens trender inom barnkulturen är inte svåra att se. Men hur är det med dagens? Om vi lyfter blicken över tröskeln till morgondagen - vad blir angeläget då?

Under ledning av Karin Helander, professor i teatervetenskap vid Stockholms Universitet samtalar dessa personer:
Jan Hansson - chef för Svenska Barnboksinstitutet
Pija Lindenbaum - barnboksförfattare och illustratör
Anna Bogaeus - barnboksredaktör, Alfabeta bokförlag
Bengt Andersson - scenkonstnär, Teater 3

Plats: Teater 3, Rosenlundsgatan 3
Tid: Onsdag 10 december, kl. 19:00 - 21:30 (baren öppnar klockan 18:00)
Fri entré
Anmälan till: goran.lidbrink@teatertre.se
Tel: 08 - 669 00 60

6 December - Sång och musik

Mija Folkesson och David Shutrick spelar låtar från senaste skivan Räkna med skägg. Det blir en svängig, medryckande tillställning med mycket sång, bus, rörelser, berättelser och glädje.

29 November - Frida Nilsson

Barnboksförfattaren Frida Nilsson har bland annat skrivit de tre kapitelböckerna om Hedvig. Vi känner också igen henne som programledare för SVTs barnfaktaprogram Hjärnkontoret. Nu besöker hon oss och läser ur sin nyutkomna kapitelbok Jag, Dante och miljonerna illustrerad av Pija Lindenbaum. Rekommenderad ålder: 6-9 år.

Helge är en banktjänsteman som bara tänker på karriären. Han är chefernas favorit och expert på att placera kundernas pengar där de gör mest nytta för banken. Så når Helge sina drömmars mål och med svindyr portfölj får han gå till jobbet som bankdirektör. Men banken har blivit rånad och Helge är huvudmisstänkt! Efter en desperat flykt ner i en soptunna får Helge följa med sopbilen till stans tipp, där han träffar råttan Dante. Helge vill inget hellre än att hitta den riktige rånaren, rentvå sitt namn och gå tillbaka till det fina jobbet. Men hos den trivsamma Dante får han en chans att pröva sin barndomsdröm som uppfinnare och leva av vad tippen ger. Jag, Dante och miljonerna är en historia om brott, lögner och livsfarlig dynamit!

22 November - Pyssel de luxe inför julen

Författaren, journalisten och pysselexperten Josefin Ekman gästar oss och pysslar på plats ur nyutkomna boken.

"Pyssel de Luxe är en praktisk inspirationsbok för dig som tycker att handarbete är minst lika avkopplande som en timmes yoga, och som saknar lekistidens ohämmade klisterfester. Men glöm oanvändbara julbockar av piprensare, i Pyssel de Luxe är alla handarbeten funktionella, från glamourösa leopardplånböcker till vackra tårtfat och uppskattade gåbortspresenter. Upptäck pyssel du aldrig trodde att du kunde göra själv, och låt pysslandet bli en skön ventil i en annars stressig vardag."

15 November - Syskonlördag

Vi har bjudit in ett par författare som skrivit bilderböcker om att få syskon. Hanna Zetterberg läser sin Nejlika och lilla lilla syster och Peter Arrhenius läser Elvis nya lillebror går inte att stänga av.

1 November - Spökstund

Thomas Halling och Kenneth Andersson läser och ritar kusligt i sagohörnan. Mot spökslottet är deras nya bok för 3-6-åringar.

"Moa är på väg mot spökslottet. I handen har hon sin ficklampa. Hon går in genom den tunga porten, igenom stora salar, uppför långa trappor, upp på vinden. Där finns en kista och i kistan finns en..."

31 Oktober - Höstlovspyssel för de minsta

Jenny Johansson kommer till oss och höstlovspysslar med spöktema.

"Skapa för de minsta! visar hur du själv kan göra ett trettiotal enkla leksaker anpassade för små barn i åldern 0 till 2 år. Läsaren behöver varken gott om tid eller särskilda förkunskaper för att sätta igång med projekten. Grundmaterialet till leksakerna är saker som finns där hemma, som urväxta favoritstrumpor eller gamla burkar. Bokens kärnfulla texter och färgstarka bildmaterial väcker skaparlusten!"

25 Oktober - Sång och musik

Bokslukarens husskådis Louise Lindfors och gitarristen Klas Gullbrand spelar och sjunger visor ur nyutkomna boken med CD-skiva - Min lilla skattkammare.

"Min lilla skattkammare innehåller ett urval av våra mest älskade vaggvisor och ramsor. På varje uppslag finns en småbarnsramsa och en vaggvisa, allt illustrerat av Eva Eriksson. Med boken följer en cd-skiva, där Louise Lindfors sjunger och Klas Gullbrand spelar alla visorna."

23 Oktober - Föreläsning - Mat i barnlitteraturen

Fil. lic. Kristin Hallberg från Stockholms Universitet gästar oss och pratar kring temat mat i barnlitteraturen. Vad äter figurerna i böckerna och hur skildras maten och ätandet hos olika barnboksförfattare.

16 Oktober - Matlagningskurs

Josefine Haamer von Hofsten, journalist, jurist och en av författarna till Annas & Hugos Barnmatsbok, kommer till Bokslukaren och lär er laga god och nyttig barnmat.

11 Oktober - Dinosauriedag

Sarah Sheppard kommer till oss och läser ur sin Massor av dinosaurier. Här finns svaren på de vanligaste, frågorna man ställer sig när man träffar på dessa urtidsdjur första gången: varför såg de så extrema ut, vad betyder deras namn, varför dog de ut? Och tänk om de hade levt idag, hur skulle det vara? Sarah Sheppard mixar fakta och fantasi på ett helt eget och nytt sätt. Premiär för Sarahs pysselbok med dinosaurie-tema. Från 5 år.

4 Oktober - 1-årsfest hos Bokslukaren!

Lördag den 4 oktober fyller Bokslukaren ett år. Det firar vi bland annat med egen nyutgivning av en klassisk Barbro Lindgren-bok: Nu är vi gorillor låssas vi.

Dessutom blir det uppträdanden av en mängd välkända gäster, boklotteri och naturligtvis saft och bullar.

27 September - Åsa Lind i sagohörnan

Åsa Lind, författare till vår favorittrilogi om Sandvargen, besöker oss och läser ur sin nyutkomna kapitelbok Ellika Tomsons första bok. Från 5 år.

Ellika: Huset som Ellika bor i är fullt av folk som hon tänker upptäcka. I sin lilla anteckningsbok skriver hon ner sånt som hon ser, hör och tänker när hon har träffat någon. Ellika är en person man fäster sig vid och gärna vill veta mer om. Hon är självständig och rolig och har många kloka, kluriga funderingar.

Sandvargen: Perfekta godnattsagor och stor litteratur för de små. Sandvargen är Zackarinas bästa vän. Han finns alltid där när hon behöver honom, han svarar ålmodigt på alla hennes frågor och han är aldrig rädd. Och så är han rolig och lagom äventyrlig. Sandvargen är en sådan fantastisk varelse som vi alla behöver!

13 September - Eva Susso läser Binta dansar, musik på trummor

6 September - Louise Lindfors läser

30 Augusti - Westbergs Teater - Vem är ensam?

29 Augusti - 3 September - Pride-festivalen

Per Gustavsson, Pija Lindenbaum, Stina Wirsén

23 Augusti - Skolstartsfestival med Natur & Kultur och Dan Höjer

12 - 17 Augusti - Kulturfestivalen

Stalfelt, Manga, Anna-Clara & Gun, Stina Wirsén, Johanna Westman, Pija Lindenbaum

14 Juni - Johanna Westman och Tomas Hirdman spelar

13 Juni - Viveca Lärn läser Kottsommar

24 Maj - Louise Lindfors läser

17 Maj - Mija Folkesson och David Shutrick spelar

10 Maj - Dockteatern Tittut

26 April - Per Gustavsson läser När prinsessor tar semester

19 April - Mamadou Sene

12 April - Poesifestival: Ulf Stark, Louise Lindfors

5 April - Tomas Hirdman & Co spelar

15 Mars - Louise Lindfors läser

8 Mars - Stina Wirsén och Ulf Stark läser En stjärna vid namn Ajax

1 Mars - Pija Lindenbaum läser Kenta och barbisarna

23 Februari - Louise Lindfors läser

16 Februari - Stina Wirsén, Pompe Hedengren, Björn Öqvist spelar Supershow med Rut & Knut & lilla Tjut

9 Februari - Ann Petrén läser Eva Lindströms Sonja, Boris och tjuven

2 Februari - Helge Skoog läser nyutgåvan av Ture Sventon privatdetektiv och slukar minitemlor

26 Januari - Jonas Knutsson och Johan Norberg spelar

12 Januari - Teater 3