Gästbok

I Bokslukarens Gästbok kan ni se vilka gäster vi haft på våra evenemang genom åren. Vi är otroligt glada och stolta att vi haft så många fantastiska författare, illustratörer, musiker och skådespelare här och vill gärna dela med oss av vår glädje över att vi lyckats locka hit en så diger skara konstnärer till vår lilla bokhandel. Vi arbetar hela tiden aktivt med att bjuda in våra favoriter till lördagsevenemangen och hoppas att Gästboken växer sig tjockare och tjockare för varje år!

Gästbok 2022

16 December - Rimstuga

Rimstuga med Anders Sparring och Per Gustavsson (duon bakom Knyckertz-böckerna).

Passa på att få hjälp med julklappsrimmen! Anders och Per slår sina kloka huvuden ihop och rimmar till era bok- och leksakspaket. Vi bjuder på glögg och hembakad julkaka medan ni slår er ner i caféet och låter dem jobba!

20 Oktober - Varannan vecka - författarsamtal

Johanna Westman, författare till boken Varannan vecka, samtalar med barnpsykologen Malin Bergström om mat, familjeliv och relationer. Efter deras inledning blir det fråge- och diskussionsstund.

8 Oktober - Bokslukaren fyller 15 år!

Välkomna att fira med oss. Vi ger 15% rabatt på sortimentet hela dagen och bjuder på saft & kakor.

Öppettiden är som vanligt 11-16 och ungefärliga tider för dagen är:

- 13:30 - Musik med Sarah Riedel & Fredrik Hermansson
- Paus med saft & Lorangas mazariner
- 14:30 - Musik med Mathias Lindgren & Britta Persson

9 April - Dockteatern Tittut

Skådespelare från Dockteatern Tittut kommer till caféhörnan och gästspelar en snutt ur nya föreställningen De fyra årstiderna.

I denna föreställning vill Tittut sprida värme när vi upptäcker poesin i livet och ser det stora i det lilla.

Med utgångspunkt i De fyra årstiderna av Antonio Vivaldi tolkas musiken på ett nyskapande vis och blir föreställningens ryggrad, nervsystem och hjärta. Vi möter livet och årstiderna genom dockor, konst, rörelse och objekt.

Gratis entré, ingen föranmälan. Rekommenderad ålder ca 2-4 år.

3 April - Festlig Pippisöndag med provsmakning i caféet

Träffa Johanna Westman och David Sundin i caféet där de bjuder på godsaker från Pippi Långstrumps kokbok.

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren och Pippis största fan David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan.

Smarriga recept av Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Pippi-citat och Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder.

Ingen föranmälan. Passar alla åldrar!

5 Mars - Författarbesök

Jockum Nordström läser ur sin diktsamling Året runt.

I diktsamlingen Året runt skildrar han årstidernas växlingar, stjärnor på himlen och städer som luktar piss och snus.

Här träffar vi återigen myran, gräshoppan och pudeln, som vi känner från tidigare böcker (Vart ska du? och Fabler och andra berättelser).

Vi får räkna katter, snöflingor och tändsticksaskar och stift.

Ingen föranmälan, kom gärna i god tid!