Gästbok

I Bokslukarens Gästbok kan ni se vilka gäster vi haft på våra evenemang genom åren. Vi är otroligt glada och stolta att vi haft så många fantastiska författare, illustratörer, musiker och skådespelare här och vill gärna dela med oss av vår glädje över att vi lyckats locka hit en så diger skara konstnärer till vår lilla bokhandel. Vi arbetar hela tiden aktivt med att bjuda in våra favoriter till lördagsevenemangen och hoppas att Gästboken växer sig tjockare och tjockare för varje år!

Gästbok 2018

3 November - Hårresande stund i soffhörnan

Johan Egerkrans läser ur sin nya bok De odöda.

Över hela världen förekommer berättelser om döda som reser sig ur sina gravar och sprider skräck bland de levande. I det här praktverket möter vi dem i all sin hårresande prakt. Listan över gastar och andra gengångare som figurerar i boken är lång - allt som allt är det ca 40 väsen, det ena mer skräckinjagande än det andra.

Det är omöjligt att inte fascineras av denna brokiga skara monster som, trots sina skillnader, också har gemensamma drag världen över. Läsaren lär sig inte bara hur de odöda uppstår, utan även vilka motmedel som finns och hur man skyddar sig från deras tjusning och kraft.

Det här är Egerkrans när han är som bäst: vidriga vampyrer och gruvliga gastar i en både blodisande och makalöst vacker tappning. Den mörkare inramningen till trots känner man tydligt igen den unika stil som gjort Nordiska väsen och Nordiska gudar till moderna klassiker, älskade av läsare såväl som kritiker.

20 Oktober - Gästspel av Teater Fusentast

Spännande besök av den norska tittskåpsdockteatern Fusentast. Med utgångspunkt i Gunna Grähs, Håkan Jaenssons och Arne Norlins bilderbok Nussekudden i Paris har de byggt en tittskåpsföreställning som kan ses av 4 barn i taget.

Missa inte den här originella teatern i Bokslukarens caféhörna!

Tid 13:00 till ca 14:00. Rekommenderad ålder från 3 år.

21 April - Sagoläsning

Per Gustavsson och Anders Sparring läser ur nya boken: Familjen Knyckertz och gulddiamanten.

"Ture är duktig på det mesta. Han kan nästan räkna till tusen och kan flera franska ord. Han kan knyta skorna själv, sköta tvättmaskinen, spisen och fjärrkontrollen till tv:n lika bra som en vuxen. Men ljuga, det kan han inte. 'Då får du träna', säger mamma Fia strängt.

I den nya boken om familjen Knyckertz planerar mamma Fia och pappa Bove ett besök på diamant-utställningen i huvudstaden. Eftersom Ture inte kan ljuga avslöjar han planen för Paul Isman som beslutar sig för att stoppa dem. Ture och lillasyster Ellen måste bryta sig in hos mormor i finkan, för att be om hjälp."

Här möter vi drastisk humor och färgstarka bilder som skapar den perfekta bryggan mellan bilderbok och kapitelbok. Förbered er på många skratt!

Från 6 år.

14 April - Sagoläsning

Lisa Bjärbo läser sin bilderbok Samtidigt i min låtsasvärld, illustrerad av Emma Adbåge.

Vad drömmer du om? Att vara en katt? Eller en superhjälte? Vad tänker du på när du sitter och äter frukost en mulen torsdagsmorgon? När tankarna plötsligt far iväg och du befinner dig nån helt annanstans. Hur ser din låtsasvärld ut? Samtidigt i min låtsasvärld är en underbar kärleksförklaring till dagdrömmandet och fantasin (och till vardagen, som inte är så pjåkig den heller).

Lisa Bjärbo och Emma Adbåge är två av våra mest älskade barnboksskapare. De har ett flertal böcker och priser bakom sig. Samtidigt i min låtsasvärld är deras första samarbete.

7 April - Teaterbesök

Dockteatern Tittut gästspelar en kort trailer ur pjäsen Min vän Lage av Eva Lindström.

"Ugglan Lage har sålt sitt föräldrahem i skogen och flyttat till storstan. Han blir vän med Flickan, som känner igen Lage från ett naturprogram på TV! Hon stöttar Lage när han känner sig hängig. Men han lämnar henne för den suspekta ugglan Janne. Ugglorna glider runt – och isär. Lage hittar tillbaka till Flickan som återigen gaskar upp honom."

Om att tvingas lämna sin hembygd för en ganska ensam tillvaro i en storstad. Om att lämna allt och börja om i en okänd tillvaro.

Rekommenderad ålder 2-6 år.

Läs mer på Teater Tittuts hemsida.

17 Mars - Sagoläsning

Anna Ribbing läser sina nyutkomna småbarnsböcker.

Rut och djungelmössan med illustrationer av Ida Sundin Asp och Bruno åker buss med illustrationer av Cecilia Heikkilä.

Ålder: 0-3 år.

27 Januari - Sagoläsning och musik

Kalle Güettler läser bilderboken Monster i knipa med illustrationer av Áslaug Jónsdottír.

"Stora monster längtar efter att träffa sin bästa vän lilla monster. Han ser framför sig att de, precis som vanligt, ska hitta på en massa roliga saker tillsammans när de ses. Men när Stora monster kommer hem till lilla monster är Luddmonster där och ingenting blir som han tänkt sig. Hur länge ska Luddmonster stanna egentligen?"

Efter läsningen spelar och sjunger Kalle monstersånger!